Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/acubit.dk/public_html/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1273

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/acubit.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6044
Otiom | Acubit
Vælg en side

Otiom

Hvordan en lille sporingsbrik kan gøre en stor forskel

Sporingsenhed til personer med demens

Det antages, at 24 milliarder kr. årligt er direkte omkostninger på grund af demens*. Når en person med demens forlader sit hjem uden at kunne finde hjem igen, bliver et ressourcefyldt maskineri sat i gang.

Derfor ledte demenskoordinatorer, Ældre Sagen og andre i mange år efter en løsning, der kunne spore demente borgere, som var kommet på afveje og derfor ikke kunne finde hjem. Dengang kendte vi ikke noget til demens. Her var vi i gang med at udvikle en device, der kunne spore nogle af de titusindvis af cykler, der hver år betød udbetaling af omkring 200 millioner kroner fra forsikringsselskaberne. Sammen med fagfolk fra demensverdenen gik vi i gang med at udvikle et produkt, der ved brug af Narrowband IoT kunne afløse GPS’ens korte batteri levetid og dårlige dækning i bygninger eller i tæt bevoksede skovområder.

Det blev til sporingsbrikken Otiom. Otiom kan lokalisere både inde og ude, og har en batterilevetid på op til 4 uger – ved sædvanligt brug. Den giver besked, når et bestemt område forlades, og når den skal lades op, så der altid er strøm til den alarm, der indikerer, at personen der bærer brikken er forsvundet. Og så er den helt enkel at betjene både for brugere og pårørende.

NB-IoT er med til at løse kravene
NB-IoT er en såkaldt Low Power Wide Area-teknologi (LPWA), som sikrer stabilitet, meget lavt strømforbrug og som desuden har en sublim rækkevidde. Derfor er NB-IoT teknologien valgt til at løse udfordringerne ved sporing af de mennesker med demens, der forsvinder på deres daglige gåtur.

”NB-IoT har endeløse muligheder for at koble ting og mennesker på internettet. Det gør, at vi nu kan sætte helt nye standarder for lokalisering, uanset hvor vi er”, siger Thomas Pedersen, direktør i Acubit. Teknologien bag Otiom er unik og kan med fordel bruges i andre brancher.

 

Otiom er udviklet til at redde menneskeliv.
Når vi kan håndtere det, har vi en god platform
t
il at udvikle andre produkter,”

 

siger direktør Thomas Pedersen. Chipset i Otiom indeholder hardware, som kan aktiveres og deaktiveres. Derfor er grundlaget lagt til at udvikle lokaliseringsenheder til andre brancher. ”Tanken er, at vi ikke skal udvikle noget alene, men at vi kan udvikle i fællesskab med dem, som ved noget om den pågældende branche,” siger Thomas Pedersen. Chipset bag Otiom er som en schweizer-kniv, den kan bruges til mange ting.

* Videnscenter for demens

Besøg Otioms hjemmeside

Sammen flytter vi grænserne for teknologi og for mennesker med demens

Acubit og TDC Erhverv